25 september 2015
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief
Propallia september 2015
Agenda
 
 
 
Bouwen aan Propallia
Tijdens de zomermaanden was er binnen Propallia ondanks alle vakanties ook veel activiteit. In augustus is het projectvoorstel om artsen in opleiding tot medisch specialist, huisarts en specialist ouderengeneeskunde gezamenlijk te trainen in de palliatieve zorg bij ZonMw ingediend. Verder zijn de stuurgroep en de coördinatiegroep  formeel van start gegaan.
Lees verder
 
 
 
Onverwachte resultaten
“Iets over mij? Ik werk sinds 2011 deels als radiotherapeut-oncoloog op de afdeling Radiotherapie, en als oprichter en hoofd van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het LUMC. “  Aan het woord is Yvette van der Linde. Zij stond aan de wieg van Propalla en is de inspirerende vice voorzitter van het consortium. Terugkijkend op deze beginperiode constateert ze dat er al mooie, soms onverwachte resulaten zijn bereikt.
Lees verder
 
 
 
Patiënten en naasten zelf aan het woord
Propallia hecht erg aan het bestaan van een goed functionerende Patiënten en Naastenraad. Wat doet deze PNR en wat beweegt de leden van deze Raad? Loek Wheeler, een van de leden van de pas opgerichte Patiënten en Naasten Raad vertelt meer over deze Raad.
Lees verder
 
 
 
Uit de praktijk
Harriet Marseille is vrijwilligster bij de Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers. De stichting maakt via het netwerk palliatieve zorg in de regio Den Haag (Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o.) deel uit van de achterban van het consortium Propallia. De vrijwilligers kunnen een belangrijke steun zijn bij de laatste levensfase. Harriet vertelt hierover.
Lees verder
 
 
 
Oproep nieuwe projectideeën
De volgende ronde om projecten in te dienen in het kader van het ZonMw programma Palliantie. Meer dan Zorg wordt begin 2016 verwacht. Heb je dus een projectidee waar de palliatieve zorg met smart op wacht en waarin onderzoek, onderwijs en praktijk verbonden zijn? Mail dit idee dan naar de programmasecretaris (m.c.tam@lumc.nl). Je krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd. Het idee wordt de komende maanden in de coördinatiegroep en de Patienten en Naasten raad  besproken. 
 
 
 
In de regio....
Overzicht van de activiteiten van diverse consortiumpartners: workshops, lezingen en trainingen.
Lees verder
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement