Leids Universitair Medisch Centrum
17 november 2015
Lees online versie
 
 
Walaeus Bibliotheek
Nieuwsbrief 71
English Edition
 
 
 
Opening Van Rood archief in bijzijn van professor J.J. van Rood
Dinsdag 24 november 16.30 uur zal prof. dr. Willy Spaan, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC de officiële opening verrichten van het archief van Prof. dr. J.J. van Rood. Professor Jon J. van Rood heeft zijn laboratoriumarchief geschonken aan de Walaeus Bibliotheek van het LUMC in Leiden. 
Lees verder
 
 
 
Copyright - Stichting PRO en het LUMC verlengen overeenkomst
Stichting PRO en het LUMC hebben onlangs de overeenkomst met betrekking tot copyright officieel verlengd voor de kalenderjaren 2014-2015-2016. Wat is afgesproken?
Lees verder
 
 
 
Write to the PubMed helpdesk
Het is makkelijker geworden om een foutje in een referentie in PubMed te laten repareren en soortgelijke vragen aan PubMed te richten. Via deze link bereikt u de PubMed helpdesk.
 
 
 
Browzine nu ook beschikbaar voor PC of laptop
Via Browzine kan een groot deel van de medische e-journals worden ingezien en gelezen. De e-journals zijn vanaf nu behalve via tablet en smartphone ook beschikbaar op PC en laptop. De toegang is nog enigszins beperkt maar zal nog deze herfst uitgebreid worden met het persoonlijke plankje en de mogelijkheid artikelen te bewaren om later te lezen.
 
 
 
Aanwinsten en nieuwe tijdschriften
Bekijk de jongste aanwinstenlijst van 2015. Om te zien of een boek is uitgeleend kunt u de catalogus raadplegen. Sinds oktober 2015 zijn de titels Clin Microbiol Infect en J Grad Med Edu aan onze collectie online tijdschriften toegevoegd. Voor een greep uit de overige nieuwe of vernieuwde fulltext licenties en Open Access titels: 
Lees verder
 
 
 
Twee nieuwe mogelijkheden in onze catalogus 

(e-)Books at Local you may be interested in: bij een eerste zoekactie wordt in het resultaatscherm na het vierde gevonden resultaat een balk getoond met daarin titels van specifiek in Leiden beschikbare (online) boeken.

Personalize your results: na een zoekactie komt links in het scherm de optie "Personalize Your Results" in beeld. Hiermee kan men de rangschikking van gevonden resultaten beïnvloeden, bijvoorbeeld zodanig dat de resultaten uit bepaalde vakgebieden altijd hoger in deze rangschikking verschijnen.
Kijkt u hier voor toegang tot de catalogus. 

 
 
 
SciFinder - zoeken binnen de Chemical Abstracts en Medline
Sinds kort hebben onderzoekers van het LUMC toegang tot SciFinder, de grootste index op het gebied van chemie, life sciences en biomedische wetenschappen. Met SciFinder zoekt u gelijktijdig door de Medline database, de Chemical Abstracts en door octrooien van meer dan 63 octrooibureaus. 
Lees verder
 
 
 
Proeftoegang tot Video's
Tot 17-12-2015 is er voor het LUMC proeftoegang tot Bates' Visual Guide to Physical Examination, een verzameling video's op het gebied van fysische diagnostiek. Uw mening graag hierover naar j.w.schoones@lumc.nl.
 
 
 
Nieuw aangeschaft
Sugar / Ben Richardson . - Cambridge, UK : Polity Press, 2015. - 244 p.
Resources series. – 9780745680156
QU 84/2015-RICHARD.
 
 
 
"Het gebrek aan uniformiteit in de notering van referenties in wetenschappelijke publicaties is enkel nuttig als test voor het doorzettingsvermogen van een onderzoeker"
Proefschrift Leiden "Muscle MRI in Duchenne and Becker muscular dystrophy" Beatrijs Wokke - MBDISS Wokke 2015
 
 
 
Web of Science bevat nu meer dan 100 miljoen referenties (101.157.997), en meer dan een miljard citaties http://stateofinnovation.thomsonreuters.com/web-of-science-1-billion-cited-references-and-counting … #LUMC
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement