Leids Universitair Medisch Centrum
2 maart 2016
Lees online versie
 
 

Walaeus Bibliotheek
Nieuwsbrief 72

English Edition
 
 
 
UpToDate verlengd & proeftoegang voor Dynamed
De licentie van UpToDate is voor de komende twee jaar verlengd in gezamenlijkheid met de zeven andere Nederlandse UMC-bibliotheken, verenigd in het Cambin. UpToDate is buiten het LUMC raadpleegbaar door middel van een ULCN-account.
Lees verder
 
 
 
Vernieuwde tijdschrift-licenties
Er is per 2016 een nieuwe overeenkomst met Elsevier afgesloten. De online toegang tot circa 1.700 tijdschriften op ScienceDirect is verlengd. Ook zijn de kosten afgekocht voor auteurs verbonden aan de Nederlandse universiteiten en UMC's om in 350 tijdschriften artikelen Open Access te publiceren. Als zodanig zijn deze tijdschriften niet volledig Open Access, maar deze Nederlandse artikelen zijn dat wel. Ook over Wiley en Oxford University Press is er nieuws...
Lees verder
 
 
 
Uitfasering Reference Manager - omzetting naar Endnote
In maart organiseert de Walaeus Bibliotheek inloopsessies om de conversie van Reference Manager naar EndNote te demonstreren. De producent van Reference Manager heeft dit product met ingang van 2016 uit de handel genomen. Aangezien het een standalone programma betreft kunt u blijven doorwerken met Reference Manager, maar de compatibiliteit met Windows zal met iedere Windows upgrade verminderen. Het alternatieve actuele programma van dezelfde producent is EndNote. Het is eenvoudig om Reference Manager om te zetten naar EndNote en ook teksten met citaties te converteren.
 
 
 
Nieuwsberichten over het LUMC
Bent u op zoek naar een specifiek artikel of blijft u graag op de hoogte van de laatste berichtgeving over het LUMC of de gezondheidszorg? Via krantendatabank LexisNexis hebben LUMC medewerkers toegang tot vrijwel alle artikelen die verschijnen in de Nederlandse dagbladen en opinie- en vaktijdschriften.
Lees verder
 
 
 
Emerging Sources Citation Index
Web of Science is sinds dit jaar aangevuld met een vierde, multidisciplinaire index: de Emerging Sources Citation Index (ESCI).
In deze index worden tijdschriften van regionaal belang of van snel opkomende nieuwe vakgebieden opgenomen. Op dit moment bevat de ESCI 65.000 referenties.
Lees verder
 


 
 
MEER NIEUWS
  • Nieuw: UBL Get It. Bent u buiten het LUMC-netwerk en wilt u toegang tot een artikel, dan kunt u met één klik op UBL Get it direct in loggen waarna u toegang krijgt tot het artikel (indien het tijdschrift in onze digitale collectie zit).

  • Welke boeken en proefschriften heeft de bibliotheek recent in de collectie opgenomen? Bekijk de jongste aanwinstenlijst van 2016.
 
 
 
Nieuw aangeschaft
Yamada's textbook of gastroenterology / edited by Daniel K. Podolsky, Michael Camilleri, J. Gregory Fitz, Anthony N. Kalloo, Fergus Shanahan, Timothy C. Wang. – 6th edition. - 2 volumes
Geplaatst bij de Handboeken op code: WI 100/2016-YAMADA 01-02
 
   
 
 
 
Zika Virus Health Information Resources https://disasterinfo.nlm.nih.gov/dimrc/zikavirus.html#.
Vq8uYuvq41A.twitter … #LUMC
 
 
 
Artikelenserie Methodologie van onderzoek
Een serie artikelen onder de titel Methodologie van onderzoek dat verscheen in het NTvG is verzameld in een app “Kaf en koren”, maar ook los daarvan beschikbaar via dit overzicht. Een aantal lastige begrippen, zoals ‘confounding' wordt nog eens uitgelegd in korte filmpjes van 70 sec.
 
 
 
"In plaats van urenlang te zoeken naar antwoorden op PubMed, Wikipedia en Google is het vaak effectiever om in de wandelgangen of tijdens de lunch met collega's te praten”.

Proefschrift Leiden "Characterization and recognition of minor histocompatibility antigens" Kees van Bergen  – MBDISS Bergen 2016

   
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement