11 juli 2016
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief 
Propallia juli 2016
Over Propallia
Agenda
 
 
 
Werkconferentie Palliatieve zorg: wat maakt het verschil?
De eerste werkconferentie van Propallia op 30 juni trok ruim 110 deelnemers. Verpleegkundigen, verzorgenden, vrijwilligers, wijkverpleegkundigen, docenten, studenten, onderwijsmanagers hebben geluisterd naar de lezing van Eveline Tromp, psycho-oncologisch therapeut over “Luisteren naar patiënten en naasten”, werden op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de “Week van de Vraag” aan de hand van een korte video en gingen met elkaar in gesprek tijdens workshops over patiëntparticipatie, verbeterpunten in de palliatieve zorg, learning communities en afstemmen op patiënten en naasten.
Lees verder
 
 
 
ROC Mondriaan versterkt de Propallia gelederen
In de eerste maanden van dit jaar kon consortium Propallia een nieuw lid verwelkomen. Het ROC Mondriaan. Tineke van den Dries, opleidingsmanager bij het ROC Mondriaan vertelt waar het ROC Mondriaan voor staat.
Lees verder
 
 
 
Heeft u al gehoord van de Palliarts app?
Palliarts is dé app om snel de laatste landelijke richtlijnen van palliatieve zorg te bekijken, de contactgegevens van jouw  consultatieteam te vinden of om dié informatieflyers aan je patiënt of diens naasten te geven (digitaal) waarvan je zeker weet dat het de meest recente versie is.

De netwerken palliatieve zorg in de Propallia regio brengen deze app dan ook graag onder uw aandacht en gaan zelfs nog een stapje verder: In het najaar wordt deze landelijke informatie aangevuld met de meest relevante regionale informatie.
   
 
 
 
Week van de Vraag
"Wat kan ik of iemand anders uit uw omgeving doen of laten, zodat u zich prettiger gaat voelen?" Dat was de vraag die 44 zorgprofessionals en vrijwilligers in de “Week van de Vraag” van 9-13 mei stelden aan een of meerdere patiënten en naasten die zij die week spraken. De “Week van de Vraag” is een actie, die het consortium Propallia is gestart om op te sporen, wat voor patiënten en hun direct naasten het leven prettiger kan maken. Welke inzichten leverde de Vraag op?
Lees verder
 
 
 
Uit het leven van een naaste...
Wat betekent het als je 80 bent en je vrouw wordt ongeneeslijk ziek? In een openhartig interview vertelt een partner over zijn ervaringen in de laatste periode.
Lees verder
 
 
 
Vijf projectvoorstellen ingediend en één in de pijplijn
In de nieuwsbrief van maart meldden we dat Propallia 6 projectideeën bij ZonMw had ingediend in de zogenaamde B-ronde (onder 400.000 euro). Tot onze grote vreugde mochten we er vijf uitwerken om mee te doen aan de volgende ronde. Eind juni zijn ze ingediend. Daarnaast mag de komende tijd ook één groter projectvoorstel uitgewerkt worden.
Lees verder
 
 
 
Activiteiten in de regio
Op de websites van de aangesloten partners kunt u nog meer informatie vinden over activiteiten in de regio op het gebied van palliatieve zorg.
Lees verder
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement