Leids Universitair Medisch Centrum
13 februari 2017
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief
UNC-ZH
Recente proefschriften
Publicaties
Tweet
Agenda
 
   
 
Bestuurdersbijeenkomst UNC-ZH
Op 26 januari j.l. heeft het jaarlijkse bestuurdersoverleg van het UNC-ZH plaatsgevonden. Prof.dr. Wilco Achterberg heeft een terugblik gepresenteerd op de activiteiten, onderzoeken en publicaties van het UNC-ZH in 2016.
Alle onderzoeken en publicaties van het UNC-ZH kunt u vinden op de website van het UNC-ZH.
Naar website UNC-ZH
 
   
 
Promotiefilm UNC-ZH meetplan GRZ in de maak
Om aan de betrokken professionals in het MDO te kunnen laten zien wat de voordelen zijn van het meetplan GRZ, maakt het UNC-ZH een promotiefilm. 
 
In deze promotiefilm zal aan de orde komen waarom het UNC-ZH een uniform meetplan wil, wat het meet, wie er baat bij heeft en wat het oplevert. 
 
   
 
Kenniscafé Florence 1 maart 2017
Wat is kwaliteit van leven bij dementie? Kunnen we dit meten? Als deze kwaliteit van leven afneemt, zijn er dan manieren om deze te verbeteren? Tijdens dit Kenniscafé zullen Annemarie Rausch, Annemiek Bielderman en Frans Hoogeveen proberen antwoorden op deze vragen te geven. 
 
Tijd: 15.00 uur - 18.00 uur
Locatie: Expertisecentrum Het Gulden Huis, Steenhouwersgaarde 1, Den Haag
Aanmelden
 
   
 
Bijzondere filmpjes over leren als je dementie hebt
Zorginnovatiebureau DAZ, het lectoraat Psychogeriatrie van de Haagse Hogeschool en stichting Alzheimer Nederland hebben 10 filmpjes gemaakt waarin te zien is dat ook mensen met dementie nog goed in staat zijn om te leren. De filmpjes zijn deels opgenomen bij Woonzorgcentra Haaglanden.  
Naar filmpjes
 
   
 
Speerpunt Palliatieve zorg bij kwetsbaar brein
Door het ZonMw programma Palliantie zijn twee onderzoeksvoorstellen gehonoreerd.
1. Sigma: signaleren en markeren van palliatief-terminale fase bij verpleeghuisbewoners.
2. Oog hebben voor naasten; ontwikkeling en implementatie van een handreiking 'Voor- en nazorg rondom het sterven van een dierbare'.
Naar samenvatting projecten
 
 
 
Uitgelicht: Internationaal bezoek

Noorse delegatie wil leren van onze goede verpleeghuiszorg

Op 12 en 13 januari heeft een delegatie van het Dignity Center uit Bergen in Noorwegen onder leiding van Odd Jordheim, general manager, Nederland bezocht. Het bezoek stond in het teken van het uitwisselen van kennis en expertise in Nederlandse en Noorse verpleeghuizen. 

Lees verder
 
 
 
   
 
Recente Proefschriften
 
   
The impact of the long-term care reform in the Netherlands: an accompanying analysis of an 'ongoing' reform, Wesley Jongen
Universiteit Maastricht, 23-2-2017
Meer informatie
 
   
Evaluation of a home-based physical exercise and support intervention for people living with dementia and their informal caregivers: a randomized controlled trial, Anna-Eva Prick
Vrije Universiteit Amsterdam, 27-2-2017
Naar proefschrift
 
   
 
 
   
 
publicaties
 
   
Pieper MJ, van der Steen JT, Francke AL, Scherder EJ, Twisk JW, Achterberg WP. Effects on pain of a stepwise multidisciplinary intervention (STA OP!) that targets pain and behavior in advanced dementia: A cluster randomized controlled trial.
Link naar abstract
 
   
Kusumastuti S, van Fenema E, Polman-van Stratum ECF, Achterberg W, Lindenberg J, Westendorp RGJ. When Contact Is Not Enough: Affecting First Year Medical Students' Image towards Older Persons.
Link naar artikel
 
   
Dorst V, Pelt F, van Staalduinen B, Trouw M, van Breemen L, Groenendaal M, Hoogeveen F. Oude routines, nieuwe vaardigheden. Lerend vermogen van mensen met dementie en de rol van de ergotherapeut.
Link naar pdf
 
   
de Graaf JA, van Mierlo ML, Post MWM, Achterberg WP, Kappelle LJ, Visser-Meily JMA. Long-term restrictions in participation in stroke survivors under and over 70 years of age.
Link naar artikel
 
   
 
 
 
 
Jan Hamers: De kern is dat niet moet worden ingezet op meer, maar op ander personeel. 
Door: OuderenzorgZLimburg@OuderenzorgZLim
 
   
 
Agenda
 
   


Woensdag 1 maart 2017
Kenniscafé Florence
Den Haag
 
   


Donderdag 2 maart 2017
Wetenschapsavond specialisme ouderengeneeskunde
LUMC
 
   


Vrijdag 30 juni 2017
UNC-ZH symposium Kwaliteit van leven bij dementie
LUMC
 

 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement