Leids Universitair Medisch Centrum
28 juni 2017
Lees online versie
 
 
Walaeus Bibliotheek 
Nieuwsbrief 77
English Edition
 
 
 
Gewijzigde openingstijden gedurende de zomermaanden
Van maandag 10 juli t/m vrijdag 8 september is de Walaeus Bibliotheek geopend van 8.30 uur - 17.00 uur. In deze periode zijn er dus geen avondopenstellingen. Als de bibliotheek gesloten is, kunt u de bij ons geleende boeken retourneren in de inleverbox in de garderobe (toegankelijk met uw LUMC badge).
 
 
 
Onderlinge boekleverantie
Sinds kort kunnen ook onze leners via de catalogus boeken aanvragen uit alle Leidse universitaire bibliotheekcollecties en deze laten bezorgen en gaan afhalen bij de Walaeus Bibliotheek.
Dit is mogelijk geworden doordat de Walaeus Bibliotheek deel is gaan nemen in de onderlinge boekleverantie van de Universitaire Bibliotheken Leiden.
Lees verder
 
 
 
Veelgestelde vragen over ORCID
ORCID staat voor ‘Open Researcher and Contributor ID’ en is een alpha-numerieke code die wordt gebruikt om auteurs van wetenschappelijke werken uniek te identificeren. Het LUMC staat achter het gebruik van ORCID en vraagt alle onderzoekers om zich te registeren om een ORCID te krijgen. Lees meer over ORCID en andere author-identifiers  in onze Wegwijzer Author Identifiers.
 
 
 
Nieuwe Impact Factors
In juni 2017 zijn de nieuwe Impact Factors gepubliceerd.
Het betreft de Journal Citation Reports (JCR) 2017 die de Impact Factors over het jaar 2016 bevatten. Zie ook de Walaeus Wegwijzer Citatie/Impact Factor
 
 
 
Emcare vervangt CINAHL
Emcare is een nieuwe database in onze collectie. Hierin kunt u internationale verpleegkundige en paramedische tijdschriftartikelen vinden. Voorheen boden we deze informatie aan via CINAHL. Emcare is daar nu voor in de plaats gekomen. Emcare bevat 5 miljoen referenties vanaf 1995 uit 3.700 tijdschriften en is doorzoekbaar via de interface van OVID. Dit is dezelfde interface als die van de biomedische databank Embase die u ook op onze databankenpagina kunt vinden. Meer (technische) gegevens over Emcare leest u op de site van Ovid.
 
 
 
Bijgewerkte Walaeus WegWijzers

De Wegwijzer Open Access is vernieuwd en bevat informatie over alle uitgeversdeals, welke inmiddels meer dan 8.000 tijdschriften betreffen waarin kosteloos of tegen een kleine bijdrage gepubliceerd kan worden.
Aan de Wegwijzer Toxicologie is de databank Livertox toegevoegd.
Aan de Wegwijzer Illustraties/Plaatjes is de onlangs gelicenseerde bron Britannica ImageQuest toegevoegd.
Aan de Wegwijzer Clinical trials-registers is informatie toegevoegd over het zoeken van o.a. RCT's met behulp van zoekfilters.

 
 
 
WHO Classification of Tumours
De gezaghebbende boekenreeks Classification of Tumours van de WHO is inmiddels aan zijn vierde editie toe. De volgende delen zijn recentelijk verworven:
  • WHO Classification of Head and Neck Tumors (WE 707/2017-ELNAGGAR)
  • WHO Classification of Tumours of the Central Nervous System  
    (WL 358/2016-LOUIS)
  • WHO Classification of Tumours of the Urinary System and Male Genital Organs (WJ 160/2016-MOCH)
  • WHO Classification of Tumours of the Lung, Pleura, Thymus and Heart
    (WF 450/2015-TRAVIS)
Meer informatie over deze reeks.
 
 
 
 
 
Handleidingen
De handleiding voor Web of Science is geactualiseerd. Zoeken op onderwerp, op auteur en op citaties wordt besproken, naast onder andere Impact Factors, de Median Impact Factor en de H-index. Meer handleidingen vindt u op de Walaeus website bij Handleidingen.
 
 
 
"Eén van de belangrijkste Leidse proefschriften nu fulltext online: Jon van Rood - Leukocyte Grouping"
http://bit.ly/2iEZQPD  #LUMC_Leiden
 
 
 
Nieuw aangeschaft
Compendium geneeskunde: de essentie van zes jaar geneeskunde: voor studenten, door studenten / Romée Snijders, Veerle Smit, 2016
MEDBIB WB 18.2/2016-SNIJDERS 01-04 
 
 
 
"De wekker vormt een groot onderschat gevaar voor de gezondheid waar de meerderheid van de bevolking zich dagelijks vrijwillig aan blootstelt
Proefschrift Leiden "Mind the time: 24-hour rhythms in drug exposure and effect" Laura Kervezee - MBDISS Kervezee 2017
 
   
 
Meer nieuws
 
   
Aanwinstenlijst
Een overzicht van nieuwe boeken die gedurende de laatste twee maanden werden aangeschaft vindt u in onze aanwinstenlijst.
 
   
In 2017 toegang tot Beeld & Geluid
In Academia worden circa 90.000 audiovisuele bronnen beschikbaar gemaakt voor het hoger onderwijs in Nederland. De selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is in 2017 toegankelijk voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden t.b.v. onderwijsdoeleinden.
 
   
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement