10 juli 2017
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief 
Propallia juli 2017
Over Propallia
Agenda
 
 
 
Afstemmen! Succesvolle werkconferentie in Gouda
Op 29 juni jl is de tweede werkconferentie georganiseerd. De organisatie kijkt met een positief gevoel terug. De sfeer was goed, er is over en weer nog meer uitgewisseld, er zijn nieuw inzichten verworven. Het thema afstemmen stond centraal. Want dat is van belang voor palliatieve zorg.  Afstemmen met patiënten en naasten over wat hun werkelijke behoeften zijn, afstemmen tussen zorgprofessionals onderling en ook afstemmen tussen de praktijk, onderwijs en onderzoek om de palliatieve zorg in onze regio te verbeteren. Vanuit allerlei perspectieven.
  
Lees verder.... 
 
 
 
 
Afstemmen en doorvragen van begin tot einde”
Ervaring van een naaste
Uit het volgende interview blijkt dat afstemmen een belangrijke voorwaarde is voor goede zorg. Deze naaste van 48 jaar vertelt over haar dierbare die op 59 jarige leeftijd overleed aan kanker.
  

Lees verder ....
 
 
 
 
Oproep: learning community zoekt nieuwe leden
Meedoen aan de inspirerende learning community over slecht nieuwsgesprekken/ diagnose gesprek?
 
Lees verder....
 
 
 
In gesprek over slechtnieuwsgesprekken
Propallia interviewt Marlies van der Tas, één van de studenten van de Haagse Hogeschool, die in het kader van de minor over patiëntparticipatie aansluit bij de learning community en een zeer zinvol onderzoeksproject heeft gedaan samen met haar medestudenten.
 

Lees verder....
 
 
 
Save the date filmavond 'Ik heb een dokter in Marokko'
Voor in uw agenda: op donderdag 12 oktober a.s. organiseert Propallia een bijeenkomst over interculturele palliatieve zorg. Dit is inclusief de film ‘ik heb een dokter in marokko’ en nabespreking. Tijdstip:16.30-19.15 uur. Locatie: LUMC. Uitnodiging en inschrijvingsmogelijkheid volgt binnenkort.
 
prioriteiten 2017 en 2018 voor het programma Palliantie  
 
Berichten vanuit Palliantie. Meer dan zorg

Nieuws over projecten binnen het programma en aanbevelingen over het ZonMw Verbeterprogramma Palliatieve Zorg (VPZ).

Lees verder… 

 
 
 
Activiteiten in de regio
Op de websites van de aangesloten partners kunt u nog meer informatie vinden over activiteiten in de regio op het gebied van palliatieve zorg.

Lees verder...
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement