5 maart 2018
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief 
Propallia 
Over Propallia
Agenda
 
 
 
In gesprek met de scheidend en nieuwe voorzitter Propallia
Over de kracht van samenwerking en de uitdagingen voor de toekomst
Vanaf de start van Propallia heeft Lia Donkers, directeur Transmuraal Netwerk Midden-Holland aan het roer gestaan als voorzitter. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Vanaf januari is Stefan Fiselier, directeur Transmuralis, voorzitter van Propallia. Een gesprek met de scheidend én de nieuwe voorzitter over de kracht van Propallia en de uitdagingen voor de toekomst.
  

Lees verder
 
 
 
 
Signalering en behandeling van klachten bij patienten in de palliatieve fase: eerder en sneller
De MuSt-PC: een Multidimensionele Strategie voor Palliatieve Zorg 
Heeft u als zorgverlener te maken met patiënten in de palliatieve fase van hun ziekte? Dan hoort u ongetwijfeld regelmatig “de laatste dagen zo’n droge mond”, “ik slaap al zo lang slecht” of “zo ontzettend benauwd”. Gebruikt u een instrument dat u en uw patiënten helpt bij het structureren van klachten en behandeling? De komende jaren wordt de MuSt-PC tool ontwikkeld om besluitvorming in de palliatieve fase te ondersteunen. Het belangrijke doel: optimale inventarisatie en verlichting van de totale symptoomlast om zo de kwaliteit van leven van uw patiënten te verbeteren.
  
 
Lees verder
 
 
prioriteiten 2017 en 2018 voor het programma Palliantie  
 
Praktijkervaringen 'Week van de vraag"

Afgelopen jaar heeft Propallia de “Week van de Vraag” geïnitieerd om zaken op te sporen die voor patiënten en hun direct naasten het leven prettiger kunnen maken. Soms zijn dit kleine, relatief eenvoudige zaken, die zich afspelen op fysiek, emotioneel, sociaal of geestelijk gebied, maar die enorm belangrijk voor hen zijn. Hanneke van der Veen, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland team Leiden, vertelt over haar praktijkervaringen deze actie.  

Lees verder

 
 
 
Werkconferentie Propallia 31 mei
Op 31 mei vindt de werkconferentie van Propallia plaats met als thema 'Anders kijken, anders doen'.
 
Lees verder
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement