Leids Universitair Medisch Centrum
27 februari 2020
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief PHEG 
Leidse Lijnen
Promotie
Meer Nieuws
Agenda
 
 
 
Beste lezer,

Ieder weekend storm, gelukkig soms ook wat zon erbij. Wij hopen dat u toch weer wat tijd vindt om berichten uit onze afdeling PHEG en uit de LUMC Campus Den Haag tot u te nemen. Er is voor elk wat wils: voor onderzoekers, huisartsen, ouderengeneeskundigen, docenten, voor gedrags- en voor gezondheidswetenschappers. In drukke en minder drukke tijden werken we graag met u samen en wij hopen dat onze bijdragen uw dagelijks werk verrijken. We zien u graag weer terug.


Prof dr Mattijs Numans, huisarts, afdelingshoofd   
 
 
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
Een inspirerend bezoek van prof. Kelly Skeff aan het LUMC
Begin december was Prof. Kelley Skeff van de Stanford University School of Medicine bij ons te gast. Skeff is internist en verantwoordelijk voor de docentprofessionalisering aan Stanford. Marleen Ottenhoff, ons hoofd studentenonderwijs, interviewde hem in het kader van haar promotieonderzoek en sindsdien heeft zij als droom gehad hem een keer naar het LUMC te halen ter inspiratie voor onze docenten. Die kans deed zich nu voor!
Lees verder
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
Oratie prof. dr. Jessica Kiefte 'Van Small Talk naar Big Data' 
Leefstijlinterventies kunnen mensen helpen om gezonder te leven, waardoor ze minder snel ziek worden. Om een interventie tot een succes te maken, moet er goed naar de sociale context en het moment van uitvoeren worden gekeken. Dat zei prof. dr. Jessica Kiefte-de Jong, onze nieuwe hoogleraar Population Health, in haar oratie op vrijdag 24 januari.
Lees verder
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
De 6e werkconferentie LUMC-Campus Den Haag
De 6e Werkconferentie op 14 januari 2020 stond dit jaar in het teken van vitaliteit in onderzoek en praktijk. Op een drukbezochte projectenmarkt gingen bezoekers in gesprek met onderzoekers, huisartsen, specialisten, studenten en medewerkers over lopende projecten. Vervolgens waren er drie plenaire presentaties over vitaliteit, vraagverlegenheid in Den Haag en over de ELAN/GGDH regionale data-infrastructuur. Ten slotte kon men zelf aan de slag met deze thema’s bij de workshops. Het werd voor velen een inspirerende avond!
Lees verder
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
Aanbieding eerste rapportage iZi project Den Haag
Door het gebruik van technologische hulpmiddelen neemt de kwaliteit van leven van ouderen toe. Dit blijkt uit onderzoek dat door onze staf in de LUMC-Campus Den Haag, onder wie huisarts/promovendus Helen Silvius, samen met de gemeente Den Haag de afgelopen jaren is gedaan. De eerste rapportage hierover werd op 14 januari 2020 aan de wethouder aangeboden. Dit is het grootste onderzoek ooit in Nederland gedaan naar de inzet van technologische hulpmiddelen in de ouderenzorg.
Lees verder
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
Hoe staat het met het DANTON-onderzoek naar het afbouwen van antihypertensiva?
Het DANTON team is druk in de weer om te onderzoeken of het afbouwen van antihypertensiva onbegrepen gedrag kan verminderen. Op dit moment loopt de werving van deelnemers met dementie op volle toeren. En per 2020 heeft naast Jonathan Bogaerts het team versterking van een tweede promovenda, Bianca de Jong, 3e jaars AIOS ouderengeneeskunde.
Lees verder
 
 
 orem ipsum dolor sit amet, consectetuer elit
Promotie Renate Verbiest

Soms doen huisartsen in opleiding iets heel bijzonders. De promotie van onze tweedejaars AIOS Renate Verbiest-Richardus op 4 februari jl. was zo’n bijzonder moment. Renate promoveerde op het proefschrift “Preventing Leprosy, epidemiological and immunological aspects of chemo- and immunoprophylaxis in leprosy patients’ contacts”. Duidelijk een onderwerp dat zij meenam uit haar vorige leven als tropenarts in Bangladesh, maar het kostte haar bij de verdediging niet veel moeite het risicogroepenbeleid in dit proefschrift, te vertalen naar voorbeelden in de huisartspraktijk. Van harte!

Lees verder
 
 
 
   
 
MEER NIEUWS
 
   
CAT-Delier bij ouderen: oordopjes als onderdeel van de behandeling
 
   
Het roer moet om: publieksdebat Zorg voor Samenhang
 
   
Uw medewerking gezocht in ELAN en UNC-ZH
 
   
ELAN data-uitgiften
 
   
Nieuwe MOOC Population Health: Panel Management Next Level, speciaal interessant voor artsen met ambities voor proactief beleid in de eigen praktijk!
 
   
Wel of niet meer risico op BRMO in verpleeghuis?
 
 
 
   
 
Agenda
 
   
Dinsdag 10 maart 2020, LUMC, Leiden
Boerhaavelezing: 'Inequalities in maternal and child health where do the problems really lie' 
 
   
Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni 2020, LUMC, Leiden 
Congres Nursing Home Research
 
   
Vrijdag 11 september 2020, Stadsgehoorzaal Leiden
Symposium 15 jaar UNC-ZH
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement
...